Het schooljaar is weer begonnen, dat is u vast niet ontgaan. In veel landen is naar school gaan zeker geen vanzelfsprekendheid. Wereldwinkel Woudenberg/Maarn steunt daarom van harte een onderwijsproject in Mali. Dit project heeft een bijzondere geschiedenis: In 1991 ontmoette Woudenberger Gerrit Jan  Kramer tijdens een van zijn reizen in Mali een leraar die onder een boom een groep kinderen lesgaf. Gerrit Jan was onder de indruk van zijn bevlogenheid en beloofde financiële steun vanuit Nederland. Het jaar daarop loste hij die belofte in en ging op pad met 1500 gulden, het startschot voor de bouw van een eenvoudig klaslokaal. In de loop van de jaren groeide de school en inmiddels kunnen de kinderen er naar de basis- en middelbare school. Na Gerrits Jan overlijden hebben zijn kinderen Eddy, Roelie en Anja de financiële ondersteuning van de school overgenomen.

Anja Kramer stuurde me onlangs een mooi bericht: “Alpha N’Diaye, de sponsorleerling van de Wereldwinkel, heeft het afgelopen jaar goed zijn best gedaan en is over naar de 3de klas. Van de 10 punten die je kan halen, heeft hij er 5,33 gehaald. Een resultaat om trots op te zijn. Wij wensen hem veel succes voor het komende schooljaar. We bedanken de Wereldwinkel hartelijk voor de steun aan Alpha.”
 
Het verhaal van Alpha N’Diaye is een mooi voorbeeld van hoe u met uw aankoop in de Wereldwinkel heel direct bijdraagt aan een betere wereld. 

Hopelijk tot binnenkort in de winkel. Hartelijke groet,
 
Job van der Mijl,
voorzitter

Nieuwe artikelen

Unieke tasjes en portemonnees
We hebben weer een heel aantal kleurrijke en unieke tasjes en portemonnees ingekocht. Ze worden in India met de hand vervaardigd van restjes leer. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten.

Kleurrijke kikkers
Deze prachtige kleurrijke kikkers ‘Dolores’ komen uit Mexico. Ieder product is met de hand geschilderd en uniek. Geschikt voor zowel in huis als in de tuin. Wel beschermen tegen vorst. Ze hebben een kleine beschadiging en mogen daarom  voor een klein prijsje weg.

Mag ik deze dans van u?
Deze sierlijke bronzen dame uit Burkino Faso lijkt bijna te bewegen. Een echte eyecatcher en een prachtig cadeau voor wie van ballet en dans houdt. Gegoten en geschilderd. Ongeveer 20 centimeter hoog. 

Vogeltjes met karakter
Deze creatieve vogels komen uit Zimbabwe. Ze zijn gemaakt van scrapmetal, een dennenappel en klei en zó geschilderd dat ieder vogeltje een eigen karakter lijkt te hebben. Daar wordt iedere vogelaar blij van.

Snelle fairtrade hap!
Nu de vakantie voorbij is en de scholen en sporten weer zijn begonnen is iedereen druk, druk, druk. Met de roerbaksauzen en bruine rijst noodles van Fair Trade Original staat er binnen no-time een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel. 

Afrikaanse sferen
De baobab of apenbroodboom is een machtig mooie boom waarover vele legendes bestaan. Hij groeit onder andere op Magadaskar. Daar komen ook deze decoratieve exemplaren gemaakt van raffia vandaan. We verkopen ze in verschillende formaten. De giraf met zebrastrepen is zo’n 30 cm groot.