Het schooljaar 2023-2024 is weer voorbijgevlogen. Afgelopen week heb ik de resultaten van het Fraternité en het Complex Scolaire Gérard Jean Kramer ontvangen.

Ik kan niets anders zeggen dat deze resultaten van alle klassen samen uitstekend zijn met scores tussen de 72% en 100%.

Sayon Keita schrijft dat iedereen op de scholen, bestuur, directeur en leerkrachten allemaal samen als één team hebben gewerkt om deze resultaten te bewerkstelligen. Wij zijn dan ook zeer trots op iedereen.

Van de 41 sponsorleerlingen zijn er helaas vier niet over naar de volgende klas. Zij gaan het volgend jaar opnieuw proberen. Wij hopen dat ze het volgend jaar makkelijker krijgen omdat ze de lesstof al eens hebben gehad.
Twee leerlingen zijn dit jaar voor de tweede keer blijven zitten. Hun thuissituatie is niet makkelijk en ook het niveau is voor hun erg moeilijk. Zij moeten nu helaas van school af. Wij hopen natuurlijk dat ze wel doorgaan met onderwijs volgen op een publieke school.
De resultaten van de examens van de DEF-klassen worden eind juli verwacht. In totaal hebben 65 leerlingen examen gedaan.
Alle sponsors ontvangen binnenkort een mail met de resultaten van hun sponsorkind.
Sinds de laatste nieuwsbrief in april hebben wij weer prachtige donaties mogen ontvangen.
► De Vaartkerk heeft € 1500,00 euro overgemaakt. Dit was de opbrengst van de 40 dagen vastenactie.
► Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Wereldwinkel Woudenberg in april mochten wij weer een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 750,00.
► Een vaste trouwe sponsor van ons project is met pensioen gegaan. Hij wilde geen cadeaus bij zijn afscheidsfeest maar geld voor ons project en nog een ander project in Kenia. De opbrengst voor ons project bedroeg € 677,50.
► Een mevrouw heeft € 1000,00 euro gedoneerd speciaal voor de reparatie van de plafonds en het dak van twee lokalen. De reparatie is inmiddels in volle gang. De directeur houdt ons op de hoogte met foto’s en filmpjes.
► Ook hebben wij weer veel giften ontvangen van vaste donateurs.

Langs deze weg willen wij iedereen weer heel hartelijk danken voor het vertrouwen dat jullie hebben in ons en in dit mooie project.

Het Centre de Coupe et Couture heeft ook haar deuren gesloten tot en met september. Korotoumou Dembele, het meisje dat een beperking heeft aan handen en voeten keert in september ook weer terug. Zij heeft wat langer tijd nodig om alles onder de knie te krijgen. Zij maakt in ieder geval goede vorderingen.

Ik ben weer in gesprek met Sayon Keita wat er nodig is voor het schooljaar 2024-2025. Het aantal sponsorleerlingen staat nu op 39 omdat twee leerlingen de school moeten verlaten. Wij zijn ons aan het beraden of wij dit aantal kunnen verhogen met zes zodat het aantal op 45 komt.
De directeur geeft aan dat de situatie vaak moeilijk is voor veel gezinnen. Hij schrijft: “Wij moeten ons aanpassen aan de realiteit van het moment, anders is het vaak te moeilijk”.

Door het overlijden van zijn zoon Adama afgelopen april heeft Sayon Keita het ook erg zwaar. Adama werd klaargestoomd om hem op te volgen als hij op termijn zijn werkzaamheden neer zou leggen. Ondanks deze zorgen en het verdriet om het verlies van zijn zoon blijft hij zich nog steeds met hart en ziel en voor de volle 100% inzetten voor de scholen.

Wij wensen iedereen een mooie zomer toe en tot de volgende nieuwsflits.

Vriendelijke groet,
Anja, Eddy en Roelie Kramer